Restauratorendag: zondag 9 februari

Museum Havezate Mensinge in Roden staat op zondagmiddag 9 februari in het teken van antiek en erfstukken tijdens de restauratorendag.


Vele bekende restauratoren uit het noorden van het land komen dan naar de havezate om uitleg te geven over de historische waarde van antiek, schilderijen en andere goederen die vrijkomen tijdens erfenissen. Ook de bekende taxateur Geert Ziengs van Veilinghuis Methusalem is deze keer aanwezig. Bezoekers kunnen zelf goederen meenemen om deze te laten taxeren.


De restauratorendag is inmiddels een goede traditie geworden op Mensinge. De stijlvolle historische havezate als middelpunt van vakmanschap van uiteenlopende restauratoren. Allen zijn leden van de Restauratoren Vereniging Noord en zij dienen te voldoen aan strenge eisen die worden gesteld aan restaurateurs van antiek.

‘Wij zijn er trots op dat we tijdens de restauratorendag Geert Ziengs in ons midden hebben’, zegt directeur Mara Bosboom van museum havezate Mensinge. ‘De heer Ziengs staat bekend om zijn gedegen kennis en grote ervaring op het gebied van porselein, meubilair, schilderijen, klokken en curiosa. Hij schreef jarenlang artikelen over erfstukken van lezers in het Dagblad van het Noorden en kan na de taxatie een gedegen advies hierover uitbrengen.’De restauratorendag wordt gehouden op 9 februari van 13.00 tot 16.30 uur en er gelden de normale toegangsprijzen. Wie geen zin heeft om met spullen door het museum te lopen: er is op deze middag een gratis bewaakt depot in het Koetshuis dat bij de havezate hoort.

75 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Openingstijden

Museum Havezate Mensinge is gesloten tot 1 juni 2021. 

Contact

Museum Havezate Mensinge

Mensingheweg 7

9301 KA Roden

050 501 5030

info@mensinge.nl

  • Twitter - Black Circle