De Havezate Mensinge

Op Landgoed Mensinge ligt Museum Havezate Mensinge met haar voormalige koetsierswoning. Er zijn nog maar weinig havezaten over in Drenthe en Mensinge neemt hierin een bijzondere plaats in. Dit komt door de ouderdom van het gebouw en door de rijke en unieke inventaris die bewaard is gebleven.

Uniek, intiem en interessant

Museum Havezate Mensinge is een uniek, intiem en interessant museum in de kop van Drenthe. Het geeft een kijkje in het leven van de fascinerende familie Kymmell, die eind achttiende eeuw de Havezate bewoonde. Er is bijzonder veel te vertellen over deze invloedrijke familie, waardoor het museum een boeiende en opmerkelijke plek inneemt onder de musea van Noord-Nederland.

Andere activiteiten

Combineer een bezoek aan de Havezate met een wandeling in het prachtige naastgelegen natuurgebied of pak lekker een terrasje in het gezellige centrum van Roden! Een bezoek aan het museum kan ook gecombineerd worden met een heerlijke lunch of een kop thee met gebak bij Cuisinerie Mensinge.


Op een andere manier het museum beleven? Gebruik de nieuwe audiotoer! Voor kinderen is er bovendien een leuke en leerzame speurtocht.

Openingstijden

Museum Havezate Mensinge is geopend van wo t/m zo van 13.00 - 16.30 uur. Vanaf 21 november t/m 6 december alleen op zaterdag en zondag geopend; vanaf 12 t/m 27 december: kerstexpositie. We zijn dan alle dagen open van 13.00 - 16.30 uur. Voor een bezoek aan het museum dient u vooraf te reserveren

Contact

Museum Havezate Mensinge

Mensingheweg 7

9301 KA Roden

050 501 5030

info@mensinge.nl

  • Twitter - Black Circle