Reis door de tijd

Stap in de wonderlijke wereld van klokken! De tentoonstelling Reis door de tijd is van begin juni t/m zondag 27 december te bewonderen in Museum Havezate Mensinge. (Let op: in verband met het coronavirus is de precieze datum van de start van de tentoonstelling nog niet bekend. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.)

2020: een bijzonder jaar

Dit jaar staat Museum Havezate Mensinge in het teken van de tijd! 2020 is een bijzonder jaar: zo’n jaartal met dubbele cijfers komt maar eenmaal per eeuw voor. Op de eeuwenoude havezate kondigde de klok al vaker zo’n uniek moment aan. Zo luidde in 1717 de Meidenklok van het dienstmeisje, de vaaspendule van de rijke burgemeester van Roden in 1818 en het Franse uurwerk van de adellijke dame in 1919. En nu, in 2020, is het de beurt aan de 3D-geprinte klok van de millennial!

Meer dan een klokkententoonstelling

Met de tentoonstelling Reis door de tijd stapt u in een wereld vol gesnor, geklingel en getik, tandwieltjes en radartjes. Van pendules, staande horloges en andere uurwerken tot de werkplaats van de klokkenmaker; de tentoonstelling belicht de klok in al zijn facetten. Maar er is meer! Naast antieke en moderne klokken uit de collectie van horloge- en klokkenmaker Tjitte Talsma en die van Mensinge zelf vertellen Mensinges markantste bewoners over hun beleving van tijd. Dus waan uzelf in vroegere tijden en sta een moment stil op de plek waar de klok al eeuwen tikt!
 

Binnenkort meer

Momenteel zijn we druk bezig met het opbouwen van de tentoonstelling. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws, informatie omtrent de tentoonstelling en evenementen & activiteiten.

Openingstijden

Museum Havezate Mensinge is momenteel gesloten. Begin juni is het museum weer geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 - 16.30 uur. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Contact

Museum Havezate Mensinge

Mensingheweg 7

9301 KA Roden

050 501 5030

info@mensinge.nl

  • Twitter - Black Circle