Reis door de tijd

Stap in de wonderlijke wereld van klokken! De tentoonstelling Reis door de tijd is t/m 27 december te bewonderen in Museum Havezate Mensinge.

2020: een bijzonder jaar

Dit jaar staat Museum Havezate Mensinge in het teken van de tijd! 2020 is een bijzonder jaar: zo’n jaartal met dubbele cijfers komt maar eenmaal per eeuw voor. Op de eeuwenoude havezate kondigde de klok al vaker zo’n uniek moment aan. Zo luidde in 1717 de Meidenklok van het dienstmeisje, de vaaspendule van de rijke burgemeester van Roden in 1818 en het Franse uurwerk van de adellijke dame in 1919. En nu, in 2020, is het de beurt aan de 3D-geprinte klok van de millennial!

Meer dan een klokkententoonstelling

Met de tentoonstelling Reis door de tijd stapt u in een wereld vol gesnor, geklingel en getik, tandwieltjes en radartjes. Van pendules, staande horloges en andere uurwerken tot de werkplaats van de klokkenmaker; de tentoonstelling belicht de klok in al zijn facetten. Maar er is meer! Naast antieke en moderne klokken uit de collectie van horloge- en klokkenmaker Tjitte Talsma en die van Mensinge zelf vertellen Mensinges markantste bewoners over hun beleving van tijd. Dus waan uzelf in vroegere tijden en sta een moment stil op de plek waar de klok al eeuwen tikt!
 

Openingstijden

Museum Havezate Mensinge is geopend van wo t/m zo van 13.00 - 16.30 uur. Vanaf 21 november t/m 6 december alleen op zaterdag en zondag geopend; vanaf 12 t/m 27 december: kerstexpositie. We zijn dan alle dagen open van 13.00 - 16.30 uur. Voor een bezoek aan het museum dient u vooraf te reserveren

Contact

Museum Havezate Mensinge

Mensingheweg 7

9301 KA Roden

050 501 5030

info@mensinge.nl

  • Twitter - Black Circle