top of page
IMG-4449_edited.jpg

Groepen

Lopend door de vertrekken en luisterend naar de opmerkelijke en soms wonderlijke verhalen over de havezate en haar vroegere bewoners, krijgt u een goed beeld van het leven en wonen door de eeuwen heen op Landgoed Mensinge. De gids neemt u mee door de authentiek ingerichte vertrekken en vertelt u over de geschiedenis van de havezate en haar bewoners. Elk vertrek is bijzonder en heeft zijn eigen functie en verhaal.

Rondleiding met gids

U komt bijvoorbeeld in de sfeervolle keuken, een van de oudste vertrekken van het huis, waar vroeger boven open vuur werd gekookt. 


In de eetkamer ziet u een bijzonder Chinees eetservies van Chien-Lungporselein. Dit servies werd in 1780 besteld via de Verenigde Oostindische Compagnie en arriveerde pas vijf jaar later in de havezate. 

In de bibliotheek, die vroeger vol stond met boeken, zijn ook nu nog unieke boeken te vinden. Een daarvan is het zeldzame Cruydt-Boeck uit 1644 van Rembert Dodoens. Van dit boek bestaan er nog slechts vier exemplaren op de hele wereld. 

Dit is nog maar een kleine greep uit wat u tijdens de rondleiding van ruim een uur te zien krijgt.

Prijzen

 

De kosten voor een rondleiding zijn € 9,50 per persoon en € 25,- voor de gids voor een prive-rondleiding of groepen tot max.12 personen. Indien de groep groter is zijn er meer gidsen nodig.

Reserveren

 

Rondleiding boeken? Vooraf reserveren! Stuur een mail naar info@mensinge.nl en u ontvangt spoedig een voorstel op maat.

Hapje & drankje

 

Wilt u voorafgaand aan uw bezoek of erna een hapje eten of iets drinken? Breng een bezoekje aan de Cuisinerie! Kijk voor het menu op cuisinerie-mensinge.nl of bel naar +31 (0)50 501 31 49 om de mogelijkheden te bespreken. 

IMG_4273.JPG
bottom of page