Educatie

Met het erfgoed project "Rondje om de Brink" maken leerlingen van groep 3 en 4 kennis met vier erfgoedinstellingen in Roden. Tijdens een rondleiding in de havezate vertellen 'oud-bewoners' over hun leven. Ook vertellen ze leuke anekdotes naar aanleiding van de items in de havezate. Informatief en vol fantasie: reken maar dat kinderen iets leren. 

Spelenderwijs leren

Met het erfgoedproject “Rondje om de Brink” maken leerlingen van groep 3 en 4 kennis met vier erfgoedinstellingen in Roden. 
In het Scheepstra Kabinet, Catharinakerk en het Speelgoedmuseum Kinderwereld en Museum Havezate Mensinge ervaren leerlingen spelenderwijs hoe het leven rond 1910 eruit zag. Vier thema’s komen hierbij steeds terug: wonen, spelen, school en geloof.

De kinderen bezoeken de vier erfgoedinstellingen aan de hand van een tijdschema. Bij elke instelling krijgen ze een speciale rondleiding of opdracht van ongeveer vijfentwintig minuten. 

Openingstijden

Museum Havezate Mensinge is geopend van wo t/m zo van 13.00 - 16.30 uur. Voor een bezoek aan het museum dient u vooraf te reserveren

Contact

Museum Havezate Mensinge

Mensingheweg 7

9301 KA Roden

050 501 5030

info@mensinge.nl

  • Twitter - Black Circle