Mensinge decor voor oorlogsfilm


Op zaterdag 1 maart was Havezate Mensinge het decor voor opnamen van Verraderlijke Liefde. De oorlogsfilm speelt in Drenthe en gaat over de onmogelijke liefde van een Duitse officier op een Joodse onderduikster. De film gaat in oktober in premiére.

Het scenario voor de film is bedacht door Peter Nillesen, die ook de hoofdrol speelt. Hij maakt de film samen met de Emmenaar Thomas Nauw, die de regie voor zijn rekening neemt. Mensinge is één van de locaties waar de film met fictieve gebeurtenissen wordt opgenomen. ‘Dit is een prachtige locatie om een Duits hoofdkwartier van de Wehrmacht in te richten’, zegt Peter Nillesen. ‘Het plaatje past goed in de film die zich in Drenthe afspeelt’.

De film zal aan het einde van het jaar in diverse bioscopen te zien zijn. Wie een kijkje wil nemen op de filmset klikt door naar: https://youtu.be/QzWCEZ3KqZg

6 keer bekeken

Openingstijden

Museum Havezate Mensinge is momenteel gesloten. Begin juni is het museum weer geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 - 16.30 uur. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Contact

Museum Havezate Mensinge

Mensingheweg 7

9301 KA Roden

050 501 5030

info@mensinge.nl

  • Twitter - Black Circle