top of page

Roden in je broekzak

Ons museum maakt deel uit van de Erfgoedkoepel Roden, waarbij speelgoedmuseum Kinderwereld, Historische Vereniging ROON, het Scheepstra Kabinet en de Stichting tot Behoud van het Hinsz-orgel samenwerken. De Erfgoedkoepel heeft onlangs de Brinkapp gelanceerd. Toeristen die de app Spacetime Layers op hun telefoon hebben kunnen dan 'Roden in je broekzak' laden.


Met de app wil de Erfgoedkoepel op een aantrekkelijke manier verhalen vertellen en context bieden aan inwoners en bezoekers van Roden. Aan de hand van routes met ingeladen verhalen, beelden en ander materiaal worden bezoekers langs het historische erfgoed rondom de Brink en door Roden geleid.

. De gebruiker kan zelf de routes kiezen of combineren en de onderwerpen bepalen.


De eerste 3 routes zijn beschikbaar:

Gezinsroute

“Terug in de tijd met Senna”

Een wandelroute speciaal voor kinderen. Senna neemt je mee terug in de tijd. Je beleeft een dag in Roden van 60 jaar geleden!


Fietsroute

“Sporen in het Landschap”

Een fietsknooppuntenroute van 16 km voert je door het historische landschap rondom Roden. Van hunebed tot havezate, je komt het allemaal tegen.


Markeringen

“Roner herinneringen”

Geen route, maar monumentale gebouwen en historische objecten waaraan Roners herinneringen hebben. Deze delen ze met jou.
101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page