top of page

Wandelen op Monumentendag

Museum ​Havezate Mensinge neemt met gratis buitenactiviteiten deel aan de open monumentendag op zaterdag 11 september. Tot het landgoed Mensinge behoren ook de omliggende bossen. Zowel het Sterrebos als het Mensingebos zijn door voormalige bewoners van havezate Mensinge aangelegd. Hier werd gejaagd en werd het boomhout verkocht voor o.a. palen en huizenbouw.



Bij Havezate Mensinge beginnen twee mooie wandelroutes door de bossen. Routebeschrijvingen zijn tijdens open monumentendag gratis verkrijgbaar bij de kassa van Mensinge. De (blauwe) route In het spoor van Coenraad voert langs de vele mooie plekjes die deze kunstschilder – die eind 19e eeuw op Mensinge heeft gewoond – heeft geschilderd. Er is een gratis te bezoeken mini-expositie van zijn werken en het Mensingebos te bezoeken in het Koetshuis. Nieuw is de Erfgoedroute: vanaf Mensinge loop je een goed aangegeven route van plm. 5 kilometer door het Mensingebos naar het Moltmakersstuk en vandaar terug langs de vennen naar het cultureel erfgoed rondom de Brink. Medewerkers van Mensinge dragen op Monumentendag historische kleding op het voorplein.


Voor de expositie Dertig tinten grijs van de Haagse School in museum havezate Mensinge geldt de gebruikelijke toegangsprijs; bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang. Op 12 september zijn er geen Monumentendag-activiteiten; in Mensinge worden dan gereserveerde groepsrondleidingen verzorgd en is het museum beperkt open voor publiek.

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page